Korrózióvédelem

A korrózióvédelem korunkban külön tudománnyá fejlődött. Kutatóintézetek tucatjai, kiváló tudósok, vegyészek, fizikusok, elektrokémikusok ezrei foglalkoznak a probléma szakterületeivel. A különböző szakcikkek, folyóiratok, tudományos közlemények, szakkönyvek százai jelennek meg e témában.
A tudomány és technika fejlődésének legkorszerűbb termékei és eljárásai kerülnek bevezetésre. A korrózióvédelmi módszerek, eljárások és anyagok tucatjai fejlődnek ki, külön tudomány és technikai erőforrásnak a bevezetése peresze nem öncélú dolog.
A földön évente sok millió tonna fém esik áldozatul a korrózió különböző fajtáinak. Gépek, berendezések, fémszerkezetek mennek idő előtt tönkre. A dollármilliókban mérhető károk mellett igen jelentős a korrózió okozta balesetek emberi áldozatainak száma.
A közvetlen károk mellett szinte felmérhetetlen az a veszteség, amit a termeléskiesés, közlekedés-kimaradás, energia-kimaradás stb. okozhat. Utólag értékelve úgy tűnik, a károk egy része megelőzhető lett volna, nagyobb körültekintéssel megválasztott szerkezeti anyag kiválasztással, megfelelő karbantartással, ill. a legmegfelelőbb korrózióvédelmi eljárás alkalmazásával.
A jó megválasztott eljárás, a fémszerkezetek élettartalmát 10-20 szorosára is megnövelheti.
Természetesen ez költséggel jár, az idevonatkozó számítások azt mutatják, hogy korrózióvédelemre ésszerűen felhasznált erőforrás jó befektetés és gyorsan megtérül.
Vállalkozásunk filozófiáját a megbízhatóság és minőség köré építettük fel. Ezt jelképezi emblémánkban a stilizált két m-betű is. Állunk rendelkezésükre